Ezért csökkentse magas vérnyomását! – A túlterhelt szív életveszélyes következményei

565
HOZZÁSZÓLÁS:

A mérsékelt és súlyos magas vérnyomás nagymértékben fokozza a szív megterhszivritmus-meres-asszisztens-orvos-szivelését. Az összeszűkült arteriolák előidézte ellenállás dacára a szívnek a korábbiakkal azonos mennyiségű vért kell az aortába, valamint az egész artériás rendszerbe pumpálnia.

A túlterhelt szív következményei

Az izmok – beleértve a szívizmokat is – megvastagodnak, ha túlmunkát kell végezniük. A szív túlságos igénybevételének az első megnyilvánulása, hogy a bal szívkamra – az alsó bal oldali pumparendszer, ahol az aorta ered – fala megvastagodik. A szív megnagyobbodását fizikai vizsgálatokkal észlelni lehet, de kimutatja a mellkas röntgenátvilágítása és EKG (elektrokardiogram). (Az EKG során a szív elektromos jelei felvilágosításokat nyújtanak annak méreteiről és állapotáról.)

Következésképpen a szív megsokallja az erőfeszítést, és a bal kamra figyelmeztet a megbetegedésre. A szervek, szövetek vérellátása csökken, és a szervezet teherbíró képessége csökken. A bal kamrában megemelkedett nyomás gátolja a tüdőből visszaáramló vér szabad folyását a szív felső, pitvari (átrium) részébe. A helyzet ahhoz a közlekedési dugóhoz hasonló, ami akkor keletkezik két útvonal csatlakozásánál, amikor a továbbvezető főút már eleve járművekkel zsúfolt. A tüdőszövetek is túlterheltté válnak; fellép a köhögés, valamint a nehézlégzés.

A köhögés lehet száraz, de képződhet habos, véres váladék – különösen éjszaka, amikor a beteget felrázza a kínzó légszomj és nehézlégzés; fel kell kelnie az ágyból, kihajolnia az ablakon, miközben átéli azt a rettegést, hogy nem kap levegőt.

Ha a magas vérnyomást nem csökkentik, óhatatlanul bekövetkezik a bal oldali szívkamra-elváltozás, és végül a jobb oldali szív is sérül. Ennek a folyamatnak figyelmeztető jele, ha a nyak bármelyik oldalán (az agy és az arc területét behálózó vénák végső összefolyásai) a nyaki vénák megduzzadnak.

A nyaki vénák a bőr felszíne alatt közvetlenül húzódnak, és a horrorfilmekben láthatóan, szinte kínálják magukat a vámpíroknak, akik könnyedén szívhatják onnan a vért. Egészségesekben is láthatók valamelyest, amint az állkapocsszöglet alól kezdődően a nyaki izmokat átszelve az Ádám-csutka valamelyik oldalán haladnak, míg végül eltűnnek a mellkas belsejében. A megnövekedett visszaáramlási nyomás miatt kidagadó nyaki vénák fontos jelzések az orvos szemében, és utalnak a szívkárosodás mértékére.

A jobb oldali szívműködési zavarok többi árulkodó jele valamennyi a szív felé visszafolyó véráramlást megnehezítő vénás nyomás következménye. Ilyenek a láb- és bokaduzzanatok, a megnövekedett máj, étvágytalanság, puffadt has és a szokottnál kevesebb vizelet.

565
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]