Miért és hogyan kell lefogyni magasvérnyomás fennállása esetén?

555
HOZZÁSZÓLÁS:

A túlsúly, illetve az elhízás az egyik legfontosabb kockázati tényező a magasvérnyomás-betegség kialakulásában. Az emelkedett vérnyomásérték elhízottaknál több, mint kétszer olyan gyakori, mint az azonos korú, nemű, életmódú, de normál súlyú népességben.magasvernyomas11

Még nagyobb arányú a hipertónia előfordulása az ún. „alma” típusú, azaz a has és csípő környékére elhízott egyéneknél, akiknél nemcsak a bőr alatt, hanem a zsigeri szervekben is felszaporodik a zsírszövet, s ez utóbbi a veszélyesebb fajta elhízás. Ebben az esetben elsőrendű követelmény megszabadulni a felesleges kilóktól.

Mára az elhízás, mint tipikus civilizációs betegség, népbetegséggé vált, mely szinte minden szervrendszerben előnytelen folyamatokat indít el. A magyar felnőtt lakosság 40%-a túlsúlyos vagy elhízott. Ez a folyamat együtt jár a magas vérnyomás-betegségen kívül a 2-es típusú cukorbetegség gyakoribbá válásával, a vérzsírok koncentrációjának növekedésével, következésképpen a szív- és érrendszeri, valamint daganatos és mozgásszervi betegségekben szenvedők számának növekedésével, de még a meddőségek egy részének hátterében is állhat.

Mindezen riasztó betegségek részben megelőzhetők, ha a túlsúly leadása hosszú távon sikeres. Ez nem könnyű feladat az elhízott ember számára, miután kitartó önfegyelem kell hozzá.

Hogyan lehet sikeresen fogyni?

A sikeres súlycsökkentést és a csökkent testsúly megtartását számos tényező befolyásolja. Ilyen, nagyon lényeges tényező a fogyni kívánó hite abban, hogy képes lefogyni, s nem adja fel akkor sem, ha kudarcok is érik közben.

A szűkebb környezet, a család támogató hatása nélkül nehezebb a dolga a fogyókúrázónak. A diétázás nem feltétlenül azt jelenti, hogy le kell mondani az evés öröméről, s ezáltal a közös étkezések meghittségéről is. Teljesen felesleges külön főzni a fogyókúrázónak, sokkal helyesebb, ha a család minden tagja áttér az egészséges táplálkozási szokásokra. Hosszú távon megtérül az egészség megtartásában, s a felsorolt súlyos betegségek elkerülésében.

Az ember addig óvja egészségét, amíg még megvan! A legegyszerűbb tanács az, hogy egyen a fogyókúrázó azt, amit eddig megszokott, csak ne annyit. Van akinél ez a módszer beválik. Nincs azonban két egyforma szervezet, azaz anyagcsere, így nincs mindenki számára egyformán járható út.

Ami biztos: a „levegőtől” nem hízunk el, tehát mindenképpen az evés és a mozgás körül kell keresnünk a megoldást, s mindenekelőtt a tudatunkban kell rendet tenni, ha igazán fogyni akarunk.

555
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]