Amit mindenképpen tudni érdemes a magasvérnyomás-betegségről

592
HOZZÁSZÓLÁS:

Vérnyomásnak, a véráramnak az erek falára kifejtett nyomását nevezzük. Ahhoz ugyanis, hvernyomas-meres-magas-vernyomasogy a vér a szívből a kis lábujjunk legapróbb hajszálerébe is eljuthasson, a nagyobb erekben bizonyos nyomást kell elérnie.

Ez a nyomás azonban a még optimálisnak nevezhető élettani értékét jelentősen meghaladva már betegséget okozhat, az erek falának elmeszesedéséhez, tönkremeneteléhez, rugalmasságának elvesztéséhez vezethet. – Utóbbi az egyik legfontosabb tényező annak szabályozásában, hogy az egyes szervek milyen mennyiségű vért kapjanak.

Amennyiben a vérellátás az erek falának merevségéből adódóan szabályozhatatlanná válik, nagy a veszélye annak, hogy az adott szerv vagy „elárasztódik” vérrel, vagy nem kap megfelelő mennyiségű vért. Mindkét esetben a szerv komoly károsodásával – bevérzéssel vagy infarktussal – kell számolni.

A magas vérnyomás komoly betegség

A magsavérnyomás-betegség sajnos a nyugati társadalmakban ma már népbetegségnek számít, kialakulásáért legnagyobb részben pedig életmódunk tehető felelőssé.

Alattomos kórállapot, mely nagyon sokáig -akár több tíz évig – nem okoz tüneteket, közben azonban kitartóan rombolja a nagy- és kisereket. Ez a folyamat végül agyvérzéshez, agyi infarktushoz (e kettőt összefoglaló néven stroke-nak is nevezik), szívinfarktushoz, veseelégtelenséghez vezethet.

A magas vérnyomás normalizálása – akár gyógyszerek, akár életmódbeli változtatások segítségével, de leginkább a kettő ötvözésével – az egyik, ha nem a legfontosabb teendő a szív- és érrendszeri betegségek elkerülésére.

Sajnálatos és felfoghatatlan, hogy ma is, amikor arra már minden lehetőség adott és a legkorszerűbb vérnyomáscsökkentő gyógyszerek állnak mindenki rendelkezésére, minden hat hipertóniás betegből csak egy tartja karban a vérnyomását, öt pedig fölösleges veszélynek teszi ki magát, és nyugodtan mondhatjuk, hogy az életét kockáztatja.

592
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]